SMAAKMAKERS

VAN DE TOEKOMST

Smaakmakers als ervaring

Verras met smaakmakers

Met condimenten kunt u als chef goed inspelen op de wensen van uw gasten. Zo kunt u gerechten extra pit geven door pittige specerijen toe te voegen voor degenen die daarvan houden, en dit juist weg te laten bij gerechten voor kinderen. Dit maakt een gerecht geschikt voor verschillende doelgroepen. Ook biedt het de mogelijkheid om de gerechten op de menukaart een eigen touch te geven, bijvoorbeeld door een bekend gerecht op smaak te brengen met uw favoriete kruiden.1 Een andere trend die we terugzien is het aanbod van smaken van over de hele wereld. Met condimenten creëert u gemakkelijk gerechten met herkenbare wereldsmaken en kunt u eindeloos experimenteren met smaken.

De groei van condimenten

Door kruiden, sauzen en toppings af te wisselen, kunt u toegevoegde waarde bieden in de beleving van gerechten in uw horecazaak. Wat dacht u van het aanbieden van privédiners waarbij u de gerechten aan laat sluiten op de wensen van uw gasten? Of het opdienen van een sharing platter waarbij een gezelschap zelf gerechten kan personaliseren door zelf dips en toppings te kiezen?2 Het gebruik van condimenten geeft dus zowel u als uw gasten de kans om elk gerecht naar eigen inzicht spannender te maken!

De coronapandemie heeft een grote invloed op de horeca. Het heeft niet alleen grote negatieve gevolgen, maar brengt ook nieuwe verrassende foodtrends. Een van deze trends is de groei van de houdbare smaakmakers, die is ontstaan vanuit een grote behoefte vanuit consumenten om thuismaaltijden specialer te maken. Immers, nu de horeca beperkt open was, kookten mensen vaker thuis en wilden ze hun gerecht specialer maken. Hierdoor groeit het aanbod van houdbare condimenten, en ook de horeca heeft behoefte aan houdbare, spannende smaakmakers.

Een van de trends die we in het voorjaar van 2022 gaan zien, is de opkomst van condimenten in de horeca. Condimenten zijn toevoegingen bij voedsel die de smaak van het gerecht versterken. Voorbeelden hiervan zijn kruiden, specerijen, marinades en sauzen. Met behulp van deze smaakmakers is het heel gemakkelijk om eten persoonlijk op smaak te brengen en er daarmee voor te zorgen dat er voor ieder wat wils op het menu staat. Deze trend zien we terug bij zowel consumenten thuis als in de volledige breedte van de horeca, van restaurants en cafés tot ontbijt- en ijszaken.

BRONNEN

VAN DE TOEKOMST

SMAAKMAKERS

Door kruiden, sauzen en toppings af te wisselen, kunt u toegevoegde waarde bieden in de beleving van gerechten in uw horecazaak. Wat dacht u van het aanbieden van privédiners waarbij u de gerechten aan laat sluiten op de wensen van uw gasten? Of het opdienen van een sharing platter waarbij een gezelschap zelf gerechten kan personaliseren door zelf dips en toppings te kiezen?2 Het gebruik van condimenten geeft dus zowel u als uw gasten de kans om elk gerecht naar eigen inzicht spannender te maken!

Smaakmakers als ervaring

Verras met smaakmakers

Met condimenten kunt u als chef goed inspelen op de wensen van uw gasten. Zo kunt u gerechten extra pit geven door pittige specerijen toe te voegen voor degenen die daarvan houden, en dit juist weg te laten bij gerechten voor kinderen. Dit maakt een gerecht geschikt voor verschillende doelgroepen. Ook biedt het de mogelijkheid om de gerechten op de menukaart een eigen touch te geven, bijvoorbeeld door een bekend gerecht op smaak te brengen met uw favoriete kruiden.1 Een andere trend die we terugzien is het aanbod van smaken van over de hele wereld. Met condimenten creëert u gemakkelijk gerechten met herkenbare wereldsmaken en kunt u eindeloos experimenteren met smaken.

De groei van condimenten

De coronapandemie heeft een grote invloed op de horeca. Het heeft niet alleen grote negatieve gevolgen, maar brengt ook nieuwe verrassende foodtrends. Een van deze trends is de groei van de houdbare smaakmakers, die is ontstaan vanuit een grote behoefte vanuit consumenten om thuismaaltijden specialer te maken. Immers, nu de horeca beperkt open was, kookten mensen vaker thuis en wilden ze hun gerecht specialer maken. Hierdoor groeit het aanbod van houdbare condimenten, en ook de horeca heeft behoefte aan houdbare, spannende smaakmakers.

Een van de trends die we in het voorjaar van 2022 gaan zien, is de opkomst van condimenten in de horeca. Condimenten zijn toevoegingen bij voedsel die de smaak van het gerecht versterken. Voorbeelden hiervan zijn kruiden, specerijen, marinades en sauzen. Met behulp van deze smaakmakers is het heel gemakkelijk om eten persoonlijk op smaak te brengen en er daarmee voor te zorgen dat er voor ieder wat wils op het menu staat. Deze trend zien we terug bij zowel consumenten thuis als in de volledige breedte van de horeca, van restaurants en cafés tot ontbijt- en ijszaken.