VOOR DIT VOORJAAR

recepten

Ingrediënten
voor 4 personen

12 Broccoli
Cheese Nuggets
300 g farfalle
200 g spinazie
200 g aspergebroccoli
20 g Parmezaanse
kaas, geraspt
15 g pijnboompitten
olijfolie
zout en peper

voor de doperwten-munt pesto
200 g doperwten
40 g Parmezaanse
kaas, geraspt
15 g pijnboompitten
15 g munt, grof gehakt
6 el extra vierge olijfolie

Bereidingswijze
❶ Bereid de farfalle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
❷ Kook de doperwten volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
❸ Verhit een pan op middelhoge temperatuur en rooster alle pijnboompitten totdat deze goudbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Haal van de warmtebron en zet apart.
❹ Doe de ingrediënten voor de doperwten-munt pesto in een keukenmachine en puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❺ Verhit olijfolie in een grote hapjespan op middelhoge temperatuur en roerbak de aspergebroccoli en spinazie 2-3 minuten, tot de spinazie geslonken is.
❻ Bereid de Broccoli Cheese Nuggets: verwarm ze 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 7 minuten in de Airfryer op 180 °C of 3 minuten in de frituur op 175 °C.
❼ Meng de farfalle met de doperwten-munt pesto, de spinazie en de aspergebroccoli. Verdeel de farfalle over de borden en garneer met de pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en de Broccoli Cheese Nuggets.

Serveer uw gasten deze verrassende pasta met Broccoli Cheese Nuggets. Met munt en doperwten maakt u een lekkere frisse pesto.

VEGA

Pasta met doperwten-munt pesto
en Broccoli Cheese Nuggets 

Bereidingswijze
❶ Bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg de sushi azijn toe, roer goed door en laat het even nastomen.
❷ Bereid ondertussen de Asian Style Quinoa Burgers: verwarm ze 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C en draai ze halverwege om, 3 minuten in de frituur op 175 °C of in een koekenpan op middelhoge temperatuur 3 minuten per kant.
❸ Knip vier vierkanten ter grootte van een norivel uit plasticfolie. Leg hierop één norivel. Begin met het opbouwen van de onigirazu: voeg een vierkant laagje van de sushirijst toe aan het midden van het vel. Leg hierop een Asian Style Quinoa Burger, gevolgd door de komkommer, wortel, avocado en rodekool. Eindig met nog een laag sushirijst en vouw de hoeken van het norivel naar binnen. Plak ze aan elkaar door de hoekjes nat te maken en over elkaar te plakken om een pakketje te vormen. Vouw dan de plasticfolie eromheen zodat het goed vastzit. Herhaal dit voor de andere onigirazus.
❹ Snijd de onigirazus doormidden, verwijder het plasticfolie en garneer ze met sesamzaadjes. Serveer de onigirazus direct op een serveerbord, of eet deze meteen op!

Wilt u uw gasten een bijzonder gerecht serveren? Maak een Aziatische sushi-sandwich, oftewel een onigirazu, met de Asian Style Quinoa Burgers voor een lekkere bite.

VEGA

Ingrediënten
voor 4 personen

4 Asian Style
Quinoa Burgers
4 norivellen
1 avocado, in plakjes
1 winterpeen, geschild en in dunne plakjes
½ komkommer,
in dunne plakjes
¼ rodekool,
in dunne strips
300 g sushirijst
2 el zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn

Onigirazu met Asian Style
Quinoa Burgers 

Ingrediënten
voor 4 personen

12 Honey Glazed Parsnips
2 radicchio’s, grof gesneden
1 appel, in blokjes
300 g gemengde sla
125 g geitenkaas
50 g walnoten
zout en peper

voor de dressing
6 el extra vierge olijfolie
3 el balsamicoazijn
1 el honing

Bereidingswijze
❶ Bereid de Honey Glazed Parsnips. Rooster deze 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C. Keer ze halverwege om.
❷ Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de walnoten totdat deze goudbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat deze gelijkmatig verkleuren. Verwijder de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
❸ Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❹ Meng de radicchio’s, gemengde sla en appel in een grote mengkom met ⅔ van de dressing.
❺ Verdeel de salade en de Honey Glazed Parsnips over de borden. Verkruimel hierover de geitenkaas en garneer met de walnoten. Serveer direct met de overgebleven dressing, 

Door de Honey Glazed Parsnips toe te voegen aan deze salade creëert
u in een handomdraai een vrolijk gerecht vol met groenten. Serveer met geitenkaas, walnoten en honingdressing om het gerecht af te maken.

VEGA

Pastinaaksalade
met Honey Glazed Parsnips

Ingrediënten
voor 4 personen

2 tomaten, in blokjes
1 verpakking (500 g)
Zoete Aardappel Friet
1 teentje knoflook, geperst
300 g witte rijst
200 g mais, uit blik
200 g zwarte bonen, uit blik
100 g ijsbergsla, gesneden
5 g koriander, grof gehakt
2 tl gemalen komijnzaad
½ tl chilipoeder
zonnebloemolie
zout en peper

voor de guacamole
2 avocado’s, in kleine blokjes
1 sjalot, gesnipperd
1 limoen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
25 g zure room
10 g koriander, grof gehakt

Bereidingswijze
❶ Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg het gemalen komijnzaad toe en breng op smaak met zout en peper. Zet apart en laat kort afkoelen.
❷ Prak de avocado’s in een kom en meng dit met de rest van de ingrediënten voor de guacamole. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❸ Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel deze af. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en voeg de zwarte bonen, knoflook en chilipoeder toe. Prak de bonen met een spatel en bak de baked beans voor 6 tot 8 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❹ Bereid de Zoete Aardappel Friet: verwarm ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C en draai ze halverwege om, 3 minuten in de Airfryer op 180 °C of 1,5-2 minuten in de frituur op 175 °C.
❺ Laat de mais uitlekken en spoel deze af.
❻ Bouw de bowls op. Verdeel de rijst, tomatenblokjes, mais, Zoete Aardappel Friet, zwarte bonenmengsel en ijsbergsla over de kommen. Voeg in het midden de guacamole toe en garneer met koriander. Serveer direct.


De vulling voor taco’s kunt u ook gebruiken in een heerlijke Mexicaanse bowl met zoete aardappel friet. De bowl wordt geserveerd met een frisse guacamole met koriander.

VEGA

Tacobowl met guacamole
en zoete aardappel friet 

Ingrediënten
voor 1 borrelplank

Geitenkaas, aardbei 
en munt bruschetta 
met Goat Cheese Bites 
voor 5 stuks
5 Goat Cheese Bites
5 aardbeien, in plakjes
½ stokbrood
5 g munt
2 el honing
olijfolie
zout en peper

Knoflook-paddenstoel kebabs met Breaded Mushrooms
voor 5 stuks
20 Breaded Mushrooms
1 takje tijm, geritst
1 teentje knoflook, geperst
5 g platte peterselie, fijngehakt
2 el balsamico crema
2 el sojasaus
1 el donkere basterdsuiker

Koriander-limoen hummus met rauwkost en Mashed Kale & Potato Fries en Cauliflower & Potato fries
10 Mashed Kale
& Potato Fries
10 Cauliflower
& Potato Fries
10 radijsjes, gehalveerd
2 wortelen, geraspt
en in staafjes
½ komkommer, in staafjes

voor de hummus
400 g kikkererwten, uit blik
15 g koriander
1 limoen, het sap
2 el extra vierge olijfolie
2 el tahin

Mozzarella Sticks met peterselie-walnoot dip
10 Mozzarella Sticks
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
30 g walnoten
15 g platte peterselie
3 el extra vierge olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

Geitenkaas, aardbei en munt bruschetta 
met Goat Cheese Bites 
❶ Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 5 schuine plakken van het stokbrood en verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg hier olijfolie en zout en peper aan toe en bak deze 8-10 minuten totdat ze goudbruin kleuren en knapperig worden. Haal ze uit de oven en laat kort afkoelen.
❷ Bereid de Goat Cheese Bites: verwarm ze 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, 5-6 minuten in de Airfryer op 180 °C of 2,5-3 minuten in de frituur op 175°C.
❸ Leg op elk broodje wat blaadjes munt, een Goat Cheese Bite en daarop de aardbeienplakjes. Besprenkel met honing.

Knoflook-paddenstoel kebabs 
met Breaded Mushrooms
❶ Bereid de Breaded Mushrooms: verwarm ze 12-14 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C of 4-5 minuten in de frituur op 175 °C.
❷ Maak ondertussen de marinade. Verhit een steelpannetje op middelhoge temperatuur. Voeg de balsamico crema, sojasaus, suiker, tijm en knoflook toe en roer goed door. Laat het ongeveer 2 minuten sudderen totdat de marinade aan de achterkant van de lepel blijft plakken. Verwijder van de warmtebron en laat kort afkoelen.
❸ Rijg de Breaded Mushrooms aan de spiesjes. Gebruik een lepel om met een zigzaggende beweging de marinade over de Breaded Mushrooms te verdelen. Garneer deze met grof gehakte peterselie en serveer direct.

Koriander-limoen hummus met rauwkost en Mashed Kale & Potato Fries en Cauliflower & Potato fries
❶ Bereid de Mashed Kale & Potato Fries en de Cauliflower & Potato Fries: verwarm ze 6-8 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 4 minuten in de Airfryer op 180 °C of 1,5-2 minuten in de frituur op 175 °C.
❷ Spoel de kikkererwten af en laat deze uitlekken.
❸ Maak de hummus door alle ingrediënten in een keukenmachine te mengen tot een glad geheel. Voeg eventueel wat water toe om het proces te verhelpen.
❹ Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de Mashed Kale & Potato Fries en de Cauliflower & Potato Fries en de rauwkost samen met de koriander-limoen hummus. 

Mozzarella Sticks met peterselie-walnoot dip
❶ Bereid de Mozzarella Sticks: verwarm ze 9-10 in een voorverwarmde oven op 225 °C, 3 minuten in de Airfryer op 180 °C of 1,5-2 minuten in de frituur op 175 °C.
❷ Mix de citroen, knoflook, peterselie, walnoten en extra vierge olijfolie in een keukenmachine tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❸ Serveer de Mozzarella sticks met de peterselie-walnoot dip.

Ga voor een uitgebreide borrelplank met verschillende smaken om uw gasten een ultiem borrelmoment te bieden. De borrelplank is gevuld met Goat Cheese Bites, Breaded Mushrooms, Mashed Kale & Potato Fries, Cauliflower & Potato Fries en Mozzarella Sticks.

VEGA

Frisse en Vrolijke Borrelplank

VOOR DIT VOORJAAR

recepten

Bereidingswijze
❶ Bereid de farfalle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
❷ Kook de doperwten volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
❸ Verhit een pan op middelhoge temperatuur en rooster alle pijnboompitten totdat deze goudbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pijnboompitten gelijkmatig verkleuren. Haal van de warmtebron en zet apart.
❹ Doe de ingrediënten voor de doperwten-munt pesto in een keukenmachine en puls tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❺ Verhit olijfolie in een grote hapjespan op middelhoge temperatuur en roerbak de aspergebroccoli en spinazie 2-3 minuten, tot de spinazie geslonken is.
❻ Bereid de Broccoli Cheese Nuggets: verwarm ze 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 7 minuten in de Airfryer op 180 °C of 3 minuten in de frituur op 175 °C.
❼ Meng de farfalle met de doperwten-munt pesto, de spinazie en de aspergebroccoli. Verdeel de farfalle over de borden en garneer met de pijnboompitten, geraspte Parmezaanse kaas en de Broccoli Cheese Nuggets.

Ingrediënten
voor 4 personen

12 Broccoli
Cheese Nuggets
300 g farfalle
200 g spinazie
200 g aspergebroccoli
20 g Parmezaanse
kaas, geraspt
15 g pijnboompitten
olijfolie
zout en peper

voor de doperwten-munt pesto
200 g doperwten
40 g Parmezaanse
kaas, geraspt
15 g pijnboompitten
15 g munt, grof gehakt
6 el extra vierge olijfolie

Serveer uw gasten deze verrassende pasta met Broccoli Cheese Nuggets. Met munt en doperwten maakt u een lekkere frisse pesto.

VEGA

Pasta met doperwten-munt pesto en Broccoli Cheese Nuggets 

Ingrediënten
voor 4 personen

4 Asian Style
Quinoa Burgers
4 norivellen
1 avocado, in plakjes
1 winterpeen, geschild en in dunne plakjes
½ komkommer,
in dunne plakjes
¼ rodekool,
in dunne strips
300 g sushirijst
2 el zwarte sesamzaadjes
1 el sushi azijn

Bereidingswijze
❶ Bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg de sushi azijn toe, roer goed door en laat het even nastomen.
❷ Bereid ondertussen de Asian Style Quinoa Burgers: verwarm ze 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C en draai ze halverwege om, 3 minuten in de frituur op 175 °C of in een koekenpan op middelhoge temperatuur 3 minuten per kant.
❸ Knip vier vierkanten ter grootte van een norivel uit plasticfolie. Leg hierop één norivel. Begin met het opbouwen van de onigirazu: voeg een vierkant laagje van de sushirijst toe aan het midden van het vel. Leg hierop een Asian Style Quinoa Burger, gevolgd door de komkommer, wortel, avocado en rodekool. Eindig met nog een laag sushirijst en vouw de hoeken van het norivel naar binnen. Plak ze aan elkaar door de hoekjes nat te maken en over elkaar te plakken om een pakketje te vormen. Vouw dan de plasticfolie eromheen zodat het goed vastzit. Herhaal dit voor de andere onigirazus.
❹ Snijd de onigirazus doormidden, verwijder het plasticfolie en garneer ze met sesamzaadjes. Serveer de onigirazus direct op een serveerbord, of eet deze meteen op!

Wilt u uw gasten een bijzonder gerecht serveren? Maak een Aziatische sushi-sandwich, oftewel een onigirazu, met de Asian Style Quinoa Burgers voor een lekkere bite.

VEGA

Onigirazu met Asian Style Quinoa Burgers 

Bereidingswijze
❶ Bereid de Honey Glazed Parsnips. Rooster deze 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C. Keer ze halverwege om.
❷ Verhit een koekenpan op middelhoge temperatuur en rooster de walnoten totdat deze goudbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat deze gelijkmatig verkleuren. Verwijder de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
❸ Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❹ Meng de radicchio’s, gemengde sla en appel in een grote mengkom met ⅔ van de dressing.
❺ Verdeel de salade en de Honey Glazed Parsnips over de borden. Verkruimel hierover de geitenkaas en garneer met de walnoten. Serveer direct met de overgebleven dressing, 

Ingrediënten
voor 4 personen

12 Honey Glazed Parsnips
2 radicchio’s, grof gesneden
1 appel, in blokjes
300 g gemengde sla
125 g geitenkaas
50 g walnoten
zout en peper

voor de dressing
6 el extra vierge olijfolie
3 el balsamicoazijn
1 el honing

Door de Honey Glazed Parsnips toe te voegen aan deze salade creëert
u in een handomdraai een vrolijk gerecht vol met groenten. Serveer met geitenkaas, walnoten en honingdressing om het gerecht af te maken.

VEGA

Pastinaaksalade met Honey Glazed Parsnips

Bereidingswijze
❶ Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Voeg het gemalen komijnzaad toe en breng op smaak met zout en peper. Zet apart en laat kort afkoelen.
❷ Prak de avocado’s in een kom en meng dit met de rest van de ingrediënten voor de guacamole. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❸ Laat de zwarte bonen uitlekken en spoel deze af. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge temperatuur en voeg de zwarte bonen, knoflook en chilipoeder toe. Prak de bonen met een spatel en bak de baked beans voor 6 tot 8 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❹ Bereid de Zoete Aardappel Friet: verwarm ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C en draai ze halverwege om, 3 minuten in de Airfryer op 180 °C of 1,5-2 minuten in de frituur op 175 °C.
❺ Laat de mais uitlekken en spoel deze af.
❻ Bouw de bowls op. Verdeel de rijst, tomatenblokjes, mais, Zoete Aardappel Friet, zwarte bonenmengsel en ijsbergsla over de kommen. Voeg in het midden de guacamole toe en garneer met koriander. Serveer direct.


Ingrediënten
voor 4 personen

2 tomaten, in blokjes
1 verpakking (500 g)
Zoete Aardappel Friet
1 teentje knoflook, geperst
300 g witte rijst
200 g mais, uit blik
200 g zwarte bonen, uit blik
100 g ijsbergsla, gesneden
5 g koriander, grof gehakt
2 tl gemalen komijnzaad
½ tl chilipoeder
zonnebloemolie
zout en peper

voor de guacamole
2 avocado’s, in kleine blokjes
1 sjalot, gesnipperd
1 limoen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
25 g zure room
10 g koriander, grof gehakt

De vulling voor taco’s kunt u ook gebruiken in een heerlijke Mexicaanse bowl met zoete aardappel friet. De bowl wordt geserveerd met een frisse guacamole met koriander.

VEGA

Tacobowl met guacamole
en zoete aardappel friet 

Bereidingswijze

Geitenkaas, aardbei en munt bruschetta 
met Goat Cheese Bites 
❶ Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 5 schuine plakken van het stokbrood en verdeel deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg hier olijfolie en zout en peper aan toe en bak deze 8-10 minuten totdat ze goudbruin kleuren en knapperig worden. Haal ze uit de oven en laat kort afkoelen.
❷ Bereid de Goat Cheese Bites: verwarm ze 8-10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, 5-6 minuten in de Airfryer op 180 °C of 2,5-3 minuten in de frituur op 175°C.
❸ Leg op elk broodje wat blaadjes munt, een Goat Cheese Bite en daarop de aardbeienplakjes. Besprenkel met honing.

Knoflook-paddenstoel kebabs 
met Breaded Mushrooms
❶ Bereid de Breaded Mushrooms: verwarm ze 12-14 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C of 4-5 minuten in de frituur op 175 °C.
❷ Maak ondertussen de marinade. Verhit een steelpannetje op middelhoge temperatuur. Voeg de balsamico crema, sojasaus, suiker, tijm en knoflook toe en roer goed door. Laat het ongeveer 2 minuten sudderen totdat de marinade aan de achterkant van de lepel blijft plakken. Verwijder van de warmtebron en laat kort afkoelen.
❸ Rijg de Breaded Mushrooms aan de spiesjes. Gebruik een lepel om met een zigzaggende beweging de marinade over de Breaded Mushrooms te verdelen. Garneer deze met grof gehakte peterselie en serveer direct.

Koriander-limoen hummus 
met rauwkost en Mashed Kale & Potato Fries 
en Cauliflower & Potato fries
❶ Bereid de Mashed Kale & Potato Fries en de Cauliflower & Potato Fries: verwarm ze 6-8 minuten in een voorverwarmde oven op 225 °C, 4 minuten in de Airfryer op 180 °C of 1,5-2 minuten in de frituur op 175 °C.
❷ Spoel de kikkererwten af en laat deze uitlekken.
❸ Maak de hummus door alle ingrediënten in een keukenmachine te mengen tot een glad geheel. Voeg eventueel wat water toe om het proces te verhelpen.
❹ Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de Mashed Kale & Potato Fries en de Cauliflower & Potato Fries en de rauwkost samen met de koriander-limoen hummus. 

Mozzarella Sticks met peterselie-walnoot dip
❶ Bereid de Mozzarella Sticks: verwarm ze 9-10 in een voorverwarmde oven op 225 °C, 3 minuten in de Airfryer op 180 °C of 1,5-2 minuten in de frituur op 175 °C.
❷ Mix de citroen, knoflook, peterselie, walnoten en extra vierge olijfolie in een keukenmachine tot een glad geheel. Proef en breng op smaak met zout en peper.
❸ Serveer de Mozzarella sticks met de peterselie-walnoot dip.

Ingrediënten
voor 1 borrelplank

Geitenkaas, aardbei en munt bruschetta met Goat Cheese Bites 
voor 5 stuks
5 Goat Cheese Bites
5 aardbeien, in plakjes
½ stokbrood
5 g munt
2 el honing
olijfolie
zout en peper

Knoflook-paddenstoel kebabs 
met Breaded Mushrooms
voor 5 stuks
20 Breaded Mushrooms
1 takje tijm, geritst
1 teentje knoflook, geperst
5 g platte peterselie, fijngehakt
2 el balsamico crema
2 el sojasaus
1 el donkere basterdsuiker

Koriander-limoen hummus met rauwkost en Mashed Kale & Potato Fries en Cauliflower & Potato fries
10 Mashed Kale
& Potato Fries
10 Cauliflower
& Potato Fries
10 radijsjes, gehalveerd
2 wortelen, geraspt
en in staafjes
½ komkommer, in staafjes

voor de hummus
400 g kikkererwten, uit blik
15 g koriander
1 limoen, het sap
2 el extra vierge olijfolie
2 el tahin

Mozzarella Sticks met peterselie-walnoot dip
10 Mozzarella Sticks
1 citroen, het sap
1 teentje knoflook, geperst
30 g walnoten
15 g platte peterselie
3 el extra vierge olijfolie
zout en peper

Ga voor een uitgebreide borrelplank met verschillende smaken om uw gasten een ultiem borrelmoment te bieden. De borrelplank is gevuld met Goat Cheese Bites, Breaded Mushrooms, Mashed Kale & Potato Fries, Cauliflower & Potato Fries en Mozzarella Sticks.

VEGA

Frisse en Vrolijke Borrelplank